Crc changing on each load

Romcenter 4 support discussion. Please do not post roms requests or illegal links, posts will be deleted.

Moderators: Wanderer, Logiqx, Iron Man

Forum rules
No roms requests or illegal links
MrSumOne
PacMan
PacMan
Posts: 6
Joined: Thu Mar 21, 2019 2:46 am

Crc changing on each load

Post by MrSumOne » Sat Mar 23, 2019 7:45 pm

I loaded my datafile and then my romset, everything came up green : https://imgur.com/r963Jhh
Then I copied that datafile and loaded the exact same romset and everything came up red: https://imgur.com/2R4MVQ3
As you can see, the Crc/SHA-1 is no longer matching for the exact same game. What's going on?

MrSumOne
PacMan
PacMan
Posts: 6
Joined: Thu Mar 21, 2019 2:46 am

Re: Crc changing on each load

Post by MrSumOne » Sun Mar 24, 2019 12:55 am

I found that the problem was that the plugin was set to crc instead of nes.dll. I have found no way of changing the plugin in RC4 unless I go into the database file and type <romcenter plugin="nes.dll"/> in the header. Is there an easier way of changing the plugin? I get the one warning when I'm loading the database, and then I found it might change if I'm playing around with things, no way to change it back.

User avatar
RomCenter
Author
Author
Posts: 1394
Joined: Fri Sep 28, 2001 12:34 pm
Location: France
Contact:

Re: Crc changing on each load

Post by RomCenter » Sun Mar 24, 2019 7:13 am

If no plugin is defined in dat, romcenter attempts to detect if one has been used to create the dat. The detection is based on crc of specific games for consoles (defined in romcenter.config file).
So, the best you can do is to put the plugin line in the dat.
Eric - RomCenter developer
http://www.romcenter.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests